DESIGNER MED FOKUS PÅ SPORT & UNDERWEAR

Nu söker vi en starkt driven designer med fokus på sport & underwear.

I denna roll blir du en mycket viktig länk mellan design och produktion. Din huvuduppgift är att skapa inspirerande och kommersiella kollektioner som är skräddarsydda till våra kunder. Vidare har du ett löpande ansvar för produktutveckling inom sport och underwear. Att kunna analysera och hålla dig ajour med de senaste trenderna samt översätta dessa till våra kunder är av yttersta vikt. Vi kallar detta ”We Make Fashion Fit Your Brand”. Känslan för mode, färg och form är något vi värderar högt.

Vi värdesätter att du som söker har en högskoleutbildning inom det textila och har en stark drivkraft och passion till konsten att skapa. Du är en lagspelare med stort engagemang och känsla till ansvar. Du är strukturerad och noggrann samt öppen för att ta dig an varierande arbetsuppgifter inom både det tekniska och designmässiga området.
Som person har du god kommunikationsförmåga och arbetar prestigelöst.

 

Ansök nu!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Förse våra produktchefer och kunder med anpassade kollektioner och trendanalyser.
 • Att bistå våra kunder med produktutveckling och inspiration.
 • I samråd med designchef ansvara för vilken inspiration, resor och inköp som behövs för respektive avdelning samt planera detta utifrån fastställd budget.
 • Löpande införskaffa rätt prover som matchar våra kunders behov.
 • Närvara vid kundmöten för att få full inblick och förståelse för produkten samt kundens önskemål.
 • Säkerställa att våra showrooms hålls uppdaterade och inspirerande.
 • Kvalifikationer

 • Du har goda kunskaper i Illustrator, Photoshop samt Excel.
 • Har god materialkunskap, både inom vävt och stickat.
 • Utbildning/erfarenhet inom design.
 • Du behärskar engelska väl i både tal och skrift.
 • H.A.P.P.I.

  Hängiven – Anpassningsbar – Pålitlig – Positiv – Inspirerande
  Detta är Franchettis värdeord som bolag! Därför söker vi nu dig som känner igen dig i detta och som tycker om att arbeta i ett starkt sammansvetsat team. Du är trygg i dig själv och brinner verkligen för att göra ett gott arbete med våra kunders produkter hela vägen. Du har en god förmåga att leda och ta eget ansvar för ditt område samt har en naturlig stark känsla för design och trend samtidigt som du är kommersiell och affärsinriktad.

  Du har ett gott lyssnade öra, men kan också vara rak och tydlig när så behövs. Denna tjänst innebär ett naturligt och spännande steg i ditt arbetsliv och du vill verkligen göra skillnad i din roll hos oss.

  FRANCHETTI

  Franchetti startades 1968 och har under dessa 50 år etablerat sig som en innovativ och ansvarsfull B2B samarbetspartner inom den skandinaviska modebranschen. Vi bygger nära relationer med våra kunder baserat på ansvar, trygghet och precision.

  Vår kultur drivs av glädje. Den är en naturlig del av vårt egna DNA. Den positiva energin är ett viktigt bränsle som skapar lusten för våra kunder att, tillsammans med oss, designa fram nya produkter och kollektioner.
  Franchetti befinner sig idag i stark tillväxt och vi arbetar aktivt med att förstärka vårt team för att fortsätta med denna positiva utveckling.