SIXTYEIGHT – THE CRADLE STARTS TO ROCK WITH ROMEO.

1968 ställde Romeo Franchetti sin vespa I garaget för att fokusera på att kombinera sina mest lysande talanger – känslan för konfektion och sinne för affärer. Han hade med sig den italienska kulturen i generna och tyckte att svenskt mode behövde uppgraderas.

Snart 50 år senare fortsätter vi att bära Romeos historia framåt. Den samlade passionen som multiplicerats sedan starten 1968 är bränslet som driver oss framåt varje dag.

Metoderna och koncepten förfinas hela tiden. Det är ingen tillfällighet att vi idag utvecklar ett av marknadens mest affärsdrivna produktionskoncept för den skandinaviska modeindustrin.

Allt för många som jobbar med affärsutveckling idag, inklusive ledare och ledningsgrupper, använder ett relativt inboxat tänk där de enbart lutar sig mot gammal ”känd” kunskap.

När Franchetti startade var vi innovativa direkt och kunde ge modemarknaden något nytt. Därefter har vi utvecklat oss med fler koncept, hållbara producenter och erbjuder idag ett fullfjädrat totalkoncept så att du som kund kan fokusera på det ni är allra bäst på.

Vi vet att det inte gynnar oss att titta i backspegeln. Det går inte längre att själv bestämma vägen framåt. Vi måste designa vår väg framåt och förnya oss regelbundet för att erbjuda ett ständigt högt värde till dig som kund.

WHY WE DO IT!

För att vi har ett ständigt driv och brinner för att hjälpa och utveckla våra kunder.

HOW WE DO IT!

Med ett engagerat och inspirerat samarbete. Vi värdesätter en öppen och rak kommunikation.

WHAT WE DO

Vi skapar de mest attraktiva, värdeskapande och ansvarstagande modekoncepten på den skandinaviska marknaden.

We make fashion fit your brand

BACK TO THE ROOTS

Slumpen är ingen tillfällighet. När vi på Franchetti hittade våra drömlokaler i Mölndal kändes det precis som att hitta tillbaks till våra rötter. Mölndal betyder ”kvarndal” på gammal svenska och var redan på 1600-talet ett tillväxtområde för den svenska textilindustrin. En milstolpe i Mölndals utveckling var grundläggningen av Göteborg 1621. Kronan donerade då 17 kvarnar i Mölndalsfallen, ”medallkronans rätt” till den nya staden. Inkomsterna från dessa kvarnar var så stora att de räckte till att avlöna alla ämbetsmännen.

Kvarnbyn hade ett livligt handelsutbyte med Göteborg och gav staden mjöl, timmer och även färg som användes för att färga in bomull och ull till kläder och uniformer.

Vi föll pladask för området. Att få möjlighet att varje dag uppleva de historiska vingslagen och samtidigt känna den vackra Mölndalsåns forsar vibrera under våra fötter får kreativiteten att flöda. Här kan vi erbjuda dig de mest attraktiva, värdeskapande och ansvarstagande modekoncepten på den skandinaviska modemarknaden.

På Kvarnbygatan 14 i Mölndal har vi hittat hem och du är alltid varmt välkommen på ett besök!