SIXTYEIGHT – THE CRADLE STARTS TO ROCK WITH ROMEO.

1968 ställde Romeo Franchetti sin vespa I garaget för att fokusera på att kombinera sina mest lysande talanger – känslan för konfektion och sinne för affärer. Han hade med sig den italienska kulturen i generna och tyckte att svenskt mode behövde uppgraderas.

Mer än 50 år senare fortsätter vi att bära Romeos historia framåt. Den samlade passionen som multiplicerats sedan starten 1968 är bränslet som driver oss framåt varje dag.

Metoderna och koncepten förfinas hela tiden. Det är ingen tillfällighet att vi idag utvecklar ett av marknadens mest affärsdrivna produktionskoncept för den skandinaviska modeindustrin.

Allt för många som jobbar med affärsutveckling idag, inklusive ledare och ledningsgrupper, använder ett relativt inboxat tänk där de enbart lutar sig mot gammal ”känd” kunskap.

När Franchetti startade var vi innovativa direkt och kunde ge modemarknaden något nytt. Därefter har vi utvecklat oss med fler koncept, hållbara producenter och erbjuder idag ett fullfjädrat totalkoncept så att du som kund kan fokusera på det ni är allra bäst på.

Vi vet att det inte gynnar oss att titta i backspegeln. Det går inte längre att själv bestämma vägen framåt. Vi måste designa vår väg framåt och förnya oss regelbundet för att erbjuda ett ständigt högt värde till dig som kund.

WHY WE DO IT!

För att vi har ett ständigt driv och brinner för att hjälpa och utveckla våra kunder.

HOW WE DO IT!

Med ett engagerat och inspirerat samarbete. Vi värdesätter en öppen och rak kommunikation.

WHAT WE DO

Vi skapar de mest attraktiva, värdeskapande och ansvarstagande modekoncepten på den skandinaviska marknaden.

We make fashion fit your brand

BACK TO THE ROOTS

Slumpen är ingen tillfällighet. När vi på Franchetti fann vårt nya kontor inom Gamla Almedals Fabriker kändes det som att hitta tillbaks till våra rötter. Almedals Fabriker är en brokig väv som är allt annat än slät. Området är rikt på själ o charm och i dess vackra tegelbyggnader från 1800-talets spinneri- & väveriverksamhet huserar en mängd kreativa entreprenörsaktörer från allt inom mode & sport, inredning, belysning och arkitektur.

På grund av den höga kvaliteten vann Almedals Fabrikers produktion flera utmärkelser, både inom Sverige, men även utomlands bl.a. vid världsutställningen i Paris (1857) och i London (1862).

Vid sekelskiftet svarade Almedal tillsammans med Jonsereds Fabriker för cirka hälften av Sveriges produktion av linneprodukter.

Vi föll pladask för området. Att få möjlighet att varje dag uppleva de historiska vingslagen och samtidigt känna den vackra Mölndalsåns sakta porla förbi får vår kreativitet att flöda. Här kan vi erbjuda dig de mest attraktiva, värdeskapande och ansvarstagande modekoncepten på den skandinaviska modemarknaden.

På Gamla Almedalsvägen 1D i Göteborg har vi hittat hem och du är alltid varmt välkommen på ett besök!